Switch

                                    Switch                         

Într-o rețea de computere switch (din engleză pentru „comutator”) este un dispozitiv care realizează interconectarea diferitelor segmente de rețea pe baza adreselor MAC. Dispozitivele hardware uzuale includ switch-uri, care realizează conexiuni de 10, 100 sau chiar 1000 MB pe secundă, la semi-duplex sau duplex integral.
Semi-duplex-inseamna ca dispozitivul legat ppoate sa primeasca informatii in timp ce duplex integral poata sa prieieie informatii sau sa trimita.

Exista 4 metode de retransmitere

  • Cut-through
a) Fast-Forward-Switching - Switch-ul citește doar pana la adresa hardware a cadrului, înainte de a îl trimite mai departe. Nu există detecție de erori la această metodă.
b) Fragment-Free – Metoda încearcă să rețină beneficiile ambelor metode prezentate anterior. Se verifică primii 64 de octeți din cadru, stocându-se informația legată de adresare. În acest fel, cadrul își va atinge întotdeauna destinația. Detecția erorilor este lăsată în seama dispozitivelor terminale de la nivelele 3 și 4, de obicei fiind vorba de routere.
  • Store-and-Forward – Stochează și trimite - Switch-ul acționează ca un buffer și, în mod uzual, realizează o sumă de control pentru fiecare cadru retransmis.
  • Error-Free-Cut-Through/Adaptive Switching – Comutare adaptiva - Metoda comută automat între cele trei metode precedente.

  • Tipuri de switch-uri
  • Dupa forma-Montabilitate in rack,montabilitate

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Atestatul

Tipul de conexiune pe care o folosesc eu